Oт населеното място са изведени превантивно 35 човека. Изпратен и въведен

...
Oт населеното място са изведени превантивно 35 човека. Изпратен и въведен
Коментари Харесай

Властите евакуираха монтанско село заради опасност от преливане на язовир

Oт обитаемото място са изведени превантивно 35 индивида. Изпратен и въведен е в деяние модулът за отводняване на бранш СОД-Монтана.

 

Пороен дъжд падна нощес в региона. Най-силно бе обиден град Берковица, където са отводнени 17 къщи и е оказвано подпомагане на жители.

 

Въведеното със заповед на кмета бедствено състояние на територията на града е със период на деяние от 7 дни. В община Георги Дамяново са открити опустошения по инфраструктурата.

 

Посетени са над 90 адреса в село Врачеш, като сигналите са най-вече за наводнени дворове. Отводнени са изби и приземни етажи на къщи.

 

От Министерство на вътрешните работи припомнят, че и за през днешния ден Национален институт по метеорология и хидрология е издал предизвестие за значителни  превалявания и гръмотевици в 16 области от страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област.

 

Директорът на ГДПБЗН е в непрекъсната връзка с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с оглед предприемане на спомагателни ограничения при положение на зародила нужда или усложняване на ситуацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР